دکتر سمانه اعلایی - دندانپزشک زیبایی اصفهان

شماره مطب

موبایل و واتس آپ

دندانپزشکی ترمیمی در اصفهان

دندانپزشکی ترمیمی، یک حوزه مهم در رشته دندانپزشکی است که به بازسازی و ترمیم دندان‌های آسیب دیده می‌پردازد. این حوزه، به دلیل اهمیت بالای حفظ سلامت دهان و بهبود عملکرد دندان‌ها، به عنوان یکی از مهم‌ترین زمینه‌های دندانپزشکی محسوب می‌شود.در دندانپزشکی ترمیمی، متخصصان از انواع مختلف درمان‌ها و مواد ترمیمی استفاده می‌کنند تا دندان‌ها را به بهترین حالت ترمیم و بازسازی کنند. از ترمیم پوسیدگی‌های سطحی گرفته تا ترمیم‌های پیچیده برای آسیب‌های شدید.
در این بخش از سایت دکتر سمانه علائی، متخصص دندانپزشکی زیبایی در اصفهان، قصد داریم به بررسی کامل دندانپزشکی ترمیمی و انواع روش های درمانی آن بپردازیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

 

انجام درمان های ترمیمی در اصفهان دکتر سمانه علایی

انواع روش های ترمیم دندان

دندانپزشکی ترمیمی برای ترمیم دندان های پوسیده و آسیب دیده از روش های زیر بهره می برد:

فلوراید تراپی

فلوراید تراپی یکی از روش‌های مؤثر در دندانپزشکی ترمیمی است که به منظور تقویت دندان‌ها و پیشگیری از پوسیدگی آن‌ها به کار می‌رود. این روش با استفاده از فلوراید، به دندان‌ها کمک می‌کند تا مقاومت خود را در برابر اسیدهای پوسیدگی‌زا افزایش دهند.

یکی از فواید اساسی فلوراید تراپی، افزایش جذب کلسیم و فسفات در دندان‌هاست که منجر به تقویت مینای دندان و افزایش مقاومت در برابر پوسیدگی می‌شود. این عملکرد به دندان‌ها امکان می‌دهد با تقویت ساختار داخلی خود، در برابر حملات باکتری‌های پوسیدگی‌زا مقاومت کنند.

همچنین، فلوراید تراپی با ایجاد یک لایه محافظ بر روی سطح دندان‌ها، از حملات باکتری‌ها و اسیدهای پوسیدگی‌زا جلوگیری می‌کند. این روش به عنوان یک ترمیم فعال در پیشگیری از پوسیدگی و حفظ سلامت دهان افراد نقش بسیار مؤثری ایفا می‌کند. با کاهش فرایند ایجاد پوسیدگی و جلوگیری از رشد باکتری‌ها، فلوراید تراپی به طور مستقیم به تقویت و ترمیم دندان‌ها و در نتیجه، به حفاظت از سلامت دهان کمک می‌کند.

فلوراید تراپی در دندانپزشکی ترمیمی

فیشور سیلانت

فیشور سیلانت که به آن “شیارپوش” نیز گفته می شود یکی از روش‌های مهم و مؤثر در دندانپزشکی ترمیمی است که به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها و حفظ سلامت آنها به کار می‌رود. این روش از مواد خاصی به نام سیلانت استفاده می‌کند که به صورت نازک روی سطح دندان‌ها اعمال می‌شود. هدف اصلی از استفاده از فیشور سیلانت، پر کردن شیارها و نقاط غیرمنظم روی سطح دندان‌ها است که در این نواحی، براحتی باکتری‌ها و ذرات غذایی مختلف جمع می‌شوند و باعث ایجاد پوسیدگی می‌شوند.

یکی از فواید اصلی فیشور سیلانت، ایجاد یک لایه حفاظتی بر روی سطح دندان‌ها به منظور محدود کردن نفوذ باکتری‌ها و اسیدهای پوسیدگی‌زاست. این لایه نازک مانع از ورود مواد غذایی و باکتری‌ها به نقاط مستعد پوسیدگی می‌شود و از تشکیل لکه‌ها و پوسیدگی در این نواحی جلوگیری می‌کند.

پر کردن دندان در دندانپزشکی ترمیمی

پر کردن دندان یکی از روش‌های ترمیمی پرکاربرد در دندانپزشکی است که به تعمیر دندان‌های آسیب‌دیده و بازسازی ساختار آنها می‌پردازد. این روش از مواد متنوعی مانند رزین‌های کامپوزیت یا آمالگام استفاده می‌کند تا سطح آسیب‌دیدگی دندان را پر کرده و به شکل و عملکرد طبیعی آن را بازیابی کند. پر کردن دندان از پیشرفت پوسیدگی دندان جوگیری می‌کند.

باندینگ کامپوزیت

باندینگ کامپوزیت یک روش ترمیمی در دندانپزشکی است که از مواد کامپوزیت (رزین‌های خاص) برای تعمیر و بازسازی دندان‌ها استفاده می‌کند. در این روش، مواد کامپوزیت بر روی دندان ها قرار گرفته و سپس با استفاده از یک فناوری خاص (معمولاً نور UV) به سطح دندان متصل می‌شوند. این روش به دندان‌ها استحکام می‌بخشد و به شکل طبیعی آنها را بازسازی می‌کند.

باندینگ کامپوزیت برای مشکلاتی مانند پر کردن دندان‌ها پوسیده، ترمیم ترک‌ها و شکستگی‌های دندان، ترمیم دندان‌های جلو برای بهبود ظاهر لبخند، و حتی تصحیح رنگ دندان‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

باندینگ کامپوزیت در دندانپزشکی ترمیمی

اینله و آنله

اینله و آنله (Inlay و Onlay) به عنوان دو روش ترمیمی در دندانپزشکی شناخته می‌شوند که برای ترمیم و پر کردن دندان‌ها به کار می‌روند. این دو روش به خوبی برای ترمیم دندان‌های عقب و در مواجهه با موارد پوسیدگی های شدید مؤثر هستند. زمانی که دندان به حدی آسیب دیده باشد که با استفاده از روش پر کردن قابل درمان نباشد. می توان از این دو روش استفاده کرد.

درمان ریشه (عصب کشی دندان)

درمان ریشه، یا عصب‌کشی دندان، یک روش در دندانپزشکی است که در صورت آسیب یا التهاب عصب دندان به کار می‌رود. هنگامی که عصب دندان به دلیل پوسیدگی عمیق، شکستگی یا سایر عوامل آسیب‌زا تحت تأثیر قرار می‌گیرد، ممکن است درد شدید، حساسیت به گرما و سرما، یا حتی عفونت دندان ایجاد شود در این مواقع، انجام درمان ریشه ضروری است.

درمان ریشه با انجام عملیاتی به نام اندودانتیکس (Endodontics) انجام می‌شود. در این روش، عصب دندان از داخل ریشه‌ها تخلیه و تمیز شده و سپس فضای خالی حاصل از حذف عصب با مواد خاصی (معمولاً گوتاپرکا) پر می‌شود. این اقدام باعث حفظ دندان و جلوگیری از گسترش عفونت می‌شود.

روکش دندان در دندانپزشکی ترمیمی

روکش دندان یکی دیگر از روش ترمیمی در دندانپزشکی است که برای بهبود ظاهر دندان‌ها و تغییر رنگ، شکل، یا اندازه آنها به کار می‌رود. این روش معمولاً از موادی مثل پورسلین یا رزین کامپوزیت استفاده می‌کند. روکش دندان به عنوان یک پوسته نازک بر روی سطح دندان قرار می‌گیرد و به شکل دلخواهی تغییراتی در ظاهر دندان ایجاد می‌کند.

از روکش دندان برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  1. تغییر رنگ دندان‌ها
  2. تصحیح اندازه و شکل دندان‌ها
  3. پوشاندن شکاف بین دندان‌ها
  4. ترمیم دندان‌های شکسته یا فرسوده

روکش دندان به دندان‌ها زیبایی و تغییرات مثبتی می‌بخشد و از لحاظ استحکام و دوام نیز کارایی خوبی دارد.

بیلداپ و بازسازی دندان در دندانپزشکی ترمیمی

بیلداپ (buildup) یکی از روش‌های ترمیمی در حوزه دندانپزشکی است که برای درمان دندان‌های شدیداً آسیب‌دیده و فرسوده به کار می‌رود. این روش برای دندان‌هایی که به دلیل پوسیدگی عمیق، شکستگی شدید، یا نقص‌های ساختاری به اندازه‌ای آسیب دیده‌اند که با روش‌های ترمیمی سنتی قابل درمان نباشند، استفاده می‌شود.

در روش بیلداپ، بخش آسیب‌دیده و فرسوده از دندان حذف شده و با استفاده از مواد دندانپزشکی خاص (کامپوزیت یا آمالگام)جایگزین می‌شود. این مواد علاوه بر تقویت ساختار دندان، به شکل و ظاهر طبیعی آن نیز نزدیک می‌شوند. سپس دندان با یک تاج دندانپزشکی پوشانده می‌شود تا استحکام و زیبایی دندان را بازیابی کند.

هدف بیلداپ در دندانپزشکی ترمیمی

انواع مواد مورد استفاده در دندانپزشکی ترمیمی

 برای ترمیم دندان ها از مواد مختلفی استفاده می شود از جمله این مواد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آمالگام

آمالگام یکی از مواد سنتی در زمینه پر کردن دندان‌ها است که به دلیل رنگ نقره‌ای خود به سادگی قابل تشخیص است. این ماده ترکیبی از فلزات نقره، جیوه و قلع است. با اینکه آمالگام از نظر مقاومت و ارزانی هنوز جایگاه خود را حفظ کرده، اما به دلیل تغییر رنگ آن در طول زمان و حاوی جیوه که ممکن است سمی باشد، طرفداران زیادی ندارد.

کامپوزیت

کامپوزیت نیز یکی از مواد متداول برای پر کردن دندان‌ها است. این ماده با ایجاد ظاهری شبیه به دندان طبیعی، بدون نیاز به تراشیدن بخش‌های سالم دندان، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده مقاوم و انعطاف‌پذیر است و در ترمیم پوسیدگی‌های کوچک به کار می‌رود. با این حال، معایبی نظیر هزینه بیشتر نسبت به آمالگام و زمان بیشتر مورد نیاز برای پر کردن دندان با کامپوزیت برای استفاده از این مواد وجود دارد.

سرامیک

سرامیک یا چینی (پرسلن) نیز از موادی است که برای پر کردن دندان‌ها به کار می‌رود. با ایجاد ظاهری شبیه به دندان طبیعی، سرامیک از دو ماده آمالگام و کامپوزیت متمایز است. سرامیک به عنوان یک راه حل گران‌ و دارای مقاومت‌ بالا برای پر کردن دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طلا

طلا به عنوان یک ماده بسیار گران‌تر برای پر کردن دندان‌ها معرفی می‌شود. استفاده از طلا در ترمیم دندان‌ها فقط در مواردی که استحکام بسیار بالا مورد نیاز باشد توصیه می‌شود. این ماده در برابر تغییر رنگ و خوردگی بسیار مقاوم است. با این حال، به دلیل هزینه بالا و رنگ طلایی آن، به صورت محدود مورد استفاده قرار می گیرد.

چه زمانی نیاز به ترمیم دندان وجود دارد؟

نیاز به ترمیم دندان بستگی به میزان آسیب و مشکلات دندانی دارد. در ادامه به مواردی که نشان دهنده نیاز به ترمیم دندان می‌باشند اشاره خواهیم کرد:

  1. پوسیدگی دندان: زمانی که دندان به علت تجمع باکتری‌ها و اسیدهای تولید شده توسط آن‌ها دچار تخریب و پوسیدگی می‌شود، نیاز به ترمیم دندان به منظور حفظ سلامت دهانی و جلوگیری از گسترش پوسیدگی پیدا می‌کنید.
  2. شکستگی دندان: در صورتی که دندان به دلیل ضربه، تصادف یا فشار زیاد شکسته یا ترک خورده باشد، ترمیم دندان لازم است.
  3. تغییر رنگ و ظاهر دندان: در برخی موارد، تغییر رنگ دندان به علت عوامل مختلف مانند سیگار کشیدن و مصرف برخی نوشیدنی‌ها یا عوامل دیگر ممکن است نیاز به ترمیم دندان را ایجاد کند.
  4. پر کردن دندان بعد از برخی درمان ها: پس از اجرای برخی اعمال دندانپزشکی مانند عصب کشی یا جراحی دندان، ممکن است نیاز به ترمیم دندان به منظور حفظ سلامت و استحکام آن باشد.
  5. تغییر شکل دندان: در مواردی که شکل دندان‌ها به دلیل عوامل ژنتیک یا مشکلات ترمیم قبلی تغییر یافته باشد، ترمیم دندان می‌تواند جهت بهبود ظاهر و تناسب دندان‌ها با یکدیگر انجام شود.

با مراجعه دوره ای به یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی در اصفهان و سایر شهرها می توانید سلامت دندان های خود را بررسی کرده و نیاز به ترمیم دندان را تشخیص دهید.

هزینه دندانپزشکی ترمیمی در اصفهان

قیمت دندانپزشکی ترمیمی متاثر از چندین عامل مختلف است و قیمتها ممکن است متغیر باشند. برخی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه ترمیم دندان شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. نوع درمان ترمیمی: همانطور که اشاره کردیم برای ترمیم دندان های آسیب دیده با توجه به نوع آسیب، روش های درمانی مختلفی وجود دارد. هر یک از این روش ها هزینه های متفاوتی دارند.
  2. نوع ماده ترمیمی: نوع ماده ترمیمی که برای ترمیم دندان استفاده می‌شود (مانند پورسلین، آمالگام، رزین کامپوزیت یا طلا) تأثیر زیادی بر هزینه دارد.
  3. موقعیت جغرافیایی مطب: قیمتهای دندانپزشکی در مناطق مختلف ممکن است متفاوت باشد. در شهرها یا مناطق با هزینه زندگی بالا، هزینه دندانپزشکی نیز معمولاً بیشتر است.
  4. تخصص دندانپزشک: تخصص و تجربه دندانپزشک نیز تأثیرگذار است. دندانپزشکان با تخصص و مهارت بیشتر ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند.
  5. میزان آسیب دندان: اگر آسیب دندان بزرگتر و پیچیده‌تر باشد، هزینه ترمیم نیز افزایش خواهد یافت.
  6. بیمه دندانپزشکی: اگر دارای بیمه دندانپزشکی باشید، هزینه‌های درمان دندان شما تحت تأثیر بیمه قرار گیرد.

برای اطلاعات دقیق از قیمت ترمیم دندان های آسیب دیده خود، بهتر است به یک متخصص دندانپرشک ترمیمی و زیبایی مراجعه کرده و پس از معاینه و تشخیص مشکل هزینه درمان را از ایشان بپرسید.

بهترین دندانپزشک ترمیمی در اصفهان

در این مطلب،به معرفی دندان پزشکی ترمیمی و روش های درمانی آن پرداختیم. در پایان یادآور می شویم برای درمان مشکلات و پوسیدگی دندان های خود، بهترین متخصصص در این زمینه را پیدا کرده و به او مراجعه کنید. چرا که تجربه و مهارت دندانپزشک تاثیر مستقیمی بر نتایج نهایی درمان شما دارد.

برای پیدا کردن بهترین متخصص دندانپزشک ترمیمی در اصفهان و سایر شهر ها بهتر است به تجربه دندانپزشک، تحصیلات و تخصص ایشان و نظرات و بازخوردهای بیماران قبلی او توجه کنید. دکتر سمانه علائی از جمله متخصصان دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی در اصفهان هستند که با چندین سال سابقه، بهترین خدمات ترمیمی دندان در اصفهان را به مراجعه کنندگان خود ارائه می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دندانپزشک ترمیمی در اصفهان