دکتر سمانه اعلایی - دندانپزشک زیبایی اصفهان

شماره مطب

موبایل و واتس آپ

فاصله افتادن بین دندان ها(علت و راه های درمان)

فاصله افتادن بین دندان ها یا دیاستما، به فضای باز یا شکاف بین دندان‌ها می‌گویند. معمولاً این فضاها بین دندان‌های جلویی فک بالا مشاهده می‌شوند، اما ممکن است در دیگر نقاط هم وجود داشته باشند. با گذشت زمان، ممکن است فاصله بین دندان‌های جلو کمتر شود و کمتر مشخص باشد یا به طور معکوس، فواصل بین دندان‌ها واضح‌تر شود. در ادامه با راهنمایی های دکتر سمانه علایی، متخصص دندانپزشک زیبایی در اصفهان، علت‌های ایجاد فواصل بین دندان‌ها مورد بررسی قرار می‌دهیم و راه‌های درمان این مشکل را بررسی خواهیم کرد.

اصلاج طرح لبخند در اصفهان

قبل از ادامه مطلب، در کیس زیر مشاهده می کیند که درمان لمینیت سرامیکی برای بستن فضا و اصلاح شکل و رنگ دندانها در مرکز دندانپزشکی زیبایی دکتر سمانه علایی برای این بیمار عزیز انجام شده است .

علل ایجاد فاصله بین دندان ها

فاصله افتادن بین دندان‌ها ممکن است به عوامل مختلفی برمی‌گردد. در ادامه به برخی از علل شایع فاصله افتادن بین دندان‌ها اشاره می‌کنم:

لثه‌های ملتهب

وجود لثه‌های بیمار و ملتهب می‌تواند باعث فاصله افتادن بین دندان‌ها شود. این مشکل معمولاً به دلیل عوامل ژنتیکی یا عوامل زمینه‌ای مانند بیماری لثه (به عنوان مثال، التهاب لثه) رخ می‌دهد.

سایر مشکلات لثه

عوامل دیگری مانند بیماری‌های لثه و عدم بهداشت دهانی مناسب می‌توانند باعث فاصله افتادن بین دندان‌ها شوند. لثه‌ها یا پاپی های ضخیم ممکن است باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها شوند. پاپی بین دندانی ممکن است باعث فشار زیاد بر روی دندان‌ها شوند که منجر به جابجایی دندان‌ها و ایجاد فاصله بین آن‌ها شود. در برخی موارد، این پاپی ها ممکن است به علت عوامل ژنتیکی یا بیماری‌های لثه مانند التهاب لثه رخ دهند.

فاصله بین دندان ها معمولا در دو دندان جلویی اتفاق می افتد

فشار نامتوازن بین دندان‌ها

فشار نامتوازن بین دندان‌ها ممکن است منجر به جابجایی دندان‌ها و در نتیجه فاصله افتادن بین آن‌ها شود. این تغییرات می‌تواند به شکل‌های مختلفی رخ دهد، از جمله جابجایی دندان‌ها به سمت داخل دهان یا به سمت خارجی آن، که در نهایت منجر به فاصله افتادن بین دندان‌ها می‌شود. بنابراین، نظارت بر فشار و موقعیت دندان‌ها و در صورت لزوم اصلاح فشارهای نامتوازن با کمک دندانپزشک، می‌تواند به جلوگیری از ایجاد فواصل بین دندان‌ها کمک کند و سلامت دندان‌ها را حفظ کند.

عدم تناسب سایز دندانها و سایز فک

عدم تناسب دندان‌ها و فک می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها شود. این موضوع ممکن است به دلیل چند عامل مختلف اتفاق بیفتد. به عنوان مثال:

  • فک بزرگتر از حد: اگر فک شما بزرگتر از حد است و دندان‌ها کوچکتر هستند، این می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها شود.
  • دندان‌های کوچکتر از حد: اگر دندان‌های شما نسبت به اندازه فک‌هایتان کوچکتر هستند، این ممکن است باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها شود.
  • جابجایی دندان: در برخی موارد، دندان‌ها ممکن است به دلیل عوامل مختلفی مانند فشار نامتوازن روی آن‌ها یا عدم تطابق در جایگاه خود، جابجا شوند و این موضوع می‌تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها شود.

 عوامل ژنتیکی

در برخی از افراد، عوامل ژنتیکی ممکن است باعث فاصله افتادن بین دندان‌ها شود.و مثلاً در یک خانواده چند نفر از اعضای خانواده دارای فاصله بین دندانها باشند.

فشار زبان و عادت مکیدن انگشت

فشار زبان و عادت مکیدن انگشت از جمله عواملی هستند که می‌توانند باعث فشار و فشردگی بر روی دندان‌های جلویی شوند و در نتیجه، منجر به حرکت آن‌ها و ایجاد فواصل بین دندان‌ها شوند. زبان یکی از عوامل اصلی در تثبیت دندان‌ها و حفظ موقعیت آن‌ها در دهان است، اما اگر فشار زبان ناصحیح باشد یا اگر عادت مکیدن انگشت در دوران کودکی شکل گیرد و ادامه یابد، می‌تواند به تخریب و تغییر شکل دندان‌ها منجر شود.

عوامل روزمرگی

عوامل روزمرگی می‌توانند به عنوان یکی از عوامل موثر در ایجاد فواصل بین دندان‌ها مطرح شوند. به عنوان مثال، استفاده از سیگار و مصرف ترکیبات مخرب برای دهان می‌تواند منجر به تخریب بافت‌های لثه و استخوان دهانی شود که در نتیجه، به ضعف و تغییر شکل دندان‌ها و ایجاد فواصل بین آن‌ها منجر شود. همچنین، نگهداری نادرست از دندان‌ها مانند برخی عادات مکیدن یا تکنیک‌های نادرست در تمیز کردن دندان‌ها می‌تواند به تخریب ساختار دندان‌ها و افزایش فشار بر آن‌ها منجر شود که در نتیجه، فواصل بین دندان‌ها ایجاد شود.

درمان فاصله بین دندانها

برای درمان فاصله بین دندان‌ها، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. برخی از روش‌های درمان فاصله بین دندان‌ها عبارتند از:

  1. ونیر کامپوزیتی: این روش شامل استفاده از مواد کامپوزیتی برای پر کردن فاصله بین دندان‌ها است. مواد کامپوزیتی به شکل دقیقی بر روی سطح دندان‌ها قرار داده می‌شود تا فاصله را پر کند و به دندان‌ها شکل و ظاهر طبیعی بدهد.
  2. لمینیت های سرامیکی:برای بستن فاصله بین دندانها و اصلاح خط لبخند ،یکی از گزینه های انجام درمان های زیبایی استفاده از لمینیت های سرامیکی می باشد که زیبایی و دوام بسیار خوبی دارد و به خصوص در مواردی که تعداد این فاصله ها در دندانهای مختلف زیاد است،به خاطر تقسیم متقارن فضا گزینه قابل اعتمادتری می باشد.
  3. ایمپلنت دندان: در صورتی که فاصله بین دندان‌ها ناشی از از دست رفتن یا نبودن یک یا چند دندان است، می‌توان از ایمپلنت دندان استفاده کرد. ایمپلنت دندان یک روش جایگزین دندان از دست رفته است که با استفاده از یک پیچ و یک دندان مصنوعی، فاصله بین دندان‌ها را پر می‌کند.
  4. ارتودنسی: این روش شامل استفاده از تکنولوژی‌های مختلفی مانند ارتودنسی ثابت،ارتودنسی متحرک و Invisalign می باشد که به تنظیم و تغییر موقعیت دندان‌ها برای کم کردن فاصله بین آن‌ها می‌پردازد.
  5. بریج های ثابت یا کامپوزیتی: در این روش،با کمک دندانهای کناری یک پل یا بریج ساخته می شود و فضای موجود از طریق این پل و دندانهای پایه کنار آن ،پر می گردد.

فاصله افتادن بین دندان ها باعث مشکل در جویدن و بلع می شود

بستگی به شرایط و نیازهای خاص هر فرد، روش مناسب برای درمان فاصله بین دندان‌ها انتخاب می‌شود. در هر صورت، مشورت با یک دندانپزشک حرفه‌ای بسیار مفید است تا بهترین روش درمان برای شما تعیین شود.

جمع بندی

به طور کلی، فاصله بین دندان‌ها یا دیاستما یک مسئله شایع در زمینه دندان‌پزشکی است که می‌تواند بر لبخند زیبا و سلامت دهان تاثیر بگذارد. ایجاد ین فاصله‌ها می‌توانند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشند، از جمله عوامل ژنتیکی، مشکلات لثه، فشار نامتوازن بین دندان‌ها، عادات نادرست، و عوامل روزمرگی مانند سیگار و استفاده از ترکیبات مخرب. برای درمان این مشکل، روش‌های مختلفی مانند ونیر کامپوزیتی، لمینیت‌های سرامیکی، ایمپلنت دندان، ارتودنسی، و بریج های ثابت یا کامپوزیتی در دسترس است. انتخاب مناسب‌ترین روش درمانی بستگی به شرایط و نیازهای هر فرد دارد و مشاوره با یک دندانپزشک متخصص در این زمینه ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فاصله افتادن بین دندان ها(علت و راه های درمان)